lebaRide and Kerbau Story

first of all! 

Taqaballahu Mina wa Minkum

How’s your Ramadhan and Eid Fitri? Don’t we enjoy one week holiday? 

This year is my third lebaran without my mom and first in our new tiny  nest. nevertheless, it is always special. My big family is welcoming a new member, since one of my cousin got hitched  5 days before Eid Fitri (yes, in Ramadhan).

Her fiancรฉ’s mother was very ill and they decided to get married in the hospital with her brother as  a wali (their father passed away 15 years ago),  still using his doctor uniform. her mom in law passed away 5 hours after that. What a dramatic situation.


Anyway, Like any Indonesian (or may be Malaysian) do,  we were having a  family gathering on second day of Syawal. this year it was held in Serang (lucky, traffic was oke, only 1.5 hrs drive from Bintaro and 1km traffic jam before the gate).

That is a pic of us! in case you are interested, which ….I doubt! Hahahahah. 

also, probably the last pic of us in that house, because…my maktuo will likely to sell her asset. none of her children live in that city anymore.

On the third day, after I had enough with ketupat, rendang, bakso, opor ayam, etc! I need to kill those fat, then I went to Sentul again with my  bike. traffic was still  nice. i tried different route this time.

the weather was very nice.


I ride with Amanda, a mix race female, she has lived in Jakarta for quite sometime though.

then, we saw this! Yes, a group of Kerbau.


Manda yelled:

“hey look! itu sapi!”

Me : “God fordemit! Those are not sapi!  those are kerbau, you know!”

manda : “what is Kerbau in English?”

Me: *while catching my breath after series of hilly climbing* “do we have to discuss now?”

manda : “why people melihara kerbau?

Me : “dulu buat bajak sawah before the tractor era. anyway, people DO eat the (kerbau) meat!”

manda : *freak out* hahahahahahah! 

PS : Kerbau is water buffalo in English! i just remembered it today. :))

Btw, this was the route.Cyclists refer   it as “loop  besar” with approx 15km and “Ah pong loop” with approx 5km. We did two loops.

  https://instagram.com/p/BV4LQ47jVOJ/

https://connect.garmin.com/modern/activity/1821277724

Advertisements

Cerita satu bulan

Hola! ๐Ÿ™‚
How’s your Ramadhan and lebaran holiday,friends?

gw pribadi sih seneng deh, akhirnya after years, I’m done with The Book again
bisa squeezing my time dari ifthor – taraweh – lari – ngaji :))

Sempet pula 2x short distance run sebelum buka sama teman2x Bintaro Runners.

20130817-094245.jpg

1x 10km abis taraweh sama Teh thya +hubby and Teh Uchi kakaknya Thya

Sempat buka puasa 1x (sama bintaro runners juga) , potluck di Rumah mbak Ira dimana kiddo #2 langsung nyebur di kolam renang rumah ira.
Baru bisa gaya bebas…gatel doi kayaknya pengen praktek karena baru jago gaya bebas udah puasa, emaknya males ke kolam ๐Ÿ˜€

20130817-094425.jpg

20130817-094502.jpg

Unlike years ago, sekarang gw udah malas buka puasa di luar, apalagi di mall.
Sulit solat magrib yang properย  dan dipastikan gw ngga akan sempat sholat taraweh di mesjid apalagi ngaji. Keburu capek dan ngantuk kalo gw sih. Sampe rumah aja bisa diatas jam 9!
Jadi undangan bukber memang benar-benar gw pilih. Cuma 3x, itupun 2 di bintaro, sekali sama satu departemen. magriban dulu di kantor.

Sayangnya…. ngga semua teman temen gw menerima keberatan gw males ifthor di luar, di bilang sombong lah, minder lah (lah bertolak belakang ๐Ÿ˜› ), ngga mau silaturahmi sama teman lama etc
Padahal kalo cuma alasan silaturahmi bisa di arrange abis lebaran bukan? Gwย  pribadi sih, sayang aja sama momen “obral”.
But anyway, semoga kita masih dipertemukan lagi Ramadhan tahun depan dan diterima ibadah di bulan suci kemaren.

Fast forward to lebaran, Hamdallah both kids manage to have full month of fasting ๐Ÿ™‚ biarpun suka ada drama dari kiddo#2 setelah azhar :))

Di lebaran ini, gw kembali lagi diingatkan kalo lirik lagu pembuka Sinetron keluarga cemarasinetron paling bagus yang pernah disiarkam nyaris 1 dekade yang lalu — itu benar.

harta yang paling berharga adalah keluarga

Nyaris, my extended family putus silaturahminya. Panjanglah ceritanya.
Semoga sepupu gw mampu ngadepinnya *puk puk*.ย Kalo gw suka cerita-cerita mamak sondang tentang keseharian dan keluarganya, apalagi yang ini. Kalo ingat kakakku tersayang, kak indah yang tahun ini lebaran tanpa orangtua pun meriang rasanya. In short, don’t take your family — even the extended ones — for granted. Kecuali kalo ngeselin, tukang ngutang, sering bohong :p

anyway, Sekian lama gw kerja, baru tahun ini disamperin temen kantor buat lebaran ke rumah. Hahahahah
ito-san dan riki-kun datang boo ke rumah. Si ito pengen nyobain rendang mak gw, hahahah. Oh yeah…belasan tahun gw bebas tugas dari ngaduk rendang ini, dulu gw suka kabur dari rumah kalo mak gw bikin rendang — suer deh mending nyeterika gw dibanding seharian ngaduk rendang!!!

20130817-100529.jpg

Tebak deh, mana yang neneknya orang Jepang mana yang mama-nya orang jepang? ๐Ÿ˜€