Update Tanaman!

Hihihi. Karena beberes tanaman kemarin, saya mikir, nih halaman jelek banget ya. Berantakan, ngga ada estetikanya.

Lalu, tentu saya browsing pinterest, IG, dll halaman rumah orang. Cantik cantik banget. Karena sadar kemampuan desain landscape tidak ada, saya ingin cari jasalah. Well, akhirnya dapat via IG. Owner-nya orang Tangsel juga, jadi tidak merepotkan dia kalau harus bolak balik.

Tidak tau kenapa, saya lagi suka kaktus. Mungkin karena gagal tinggal di Arizona jaman dulu kalik ya, makanya kepikiran hahahaha.

Jadi, saya meminta si mbak penyedia jasa landscape itu, untuk menyediakan tanaman kaktus. Dia datang survey, bla bla ngasih harga penawaran yang saya bilang budget saya sekian. Jadi tanamanpun disesuaikan.

Beliau janji datang hari Senin. Nah, malamnya saya mimpi tanaman saya sudah rapih. Lalu di mimpi ibu saya komentar “kalau gini aja mama juga bisa! Ngapain pakai jasa”

Saya jawab: “iya juga ya ma”

Tidak lama, saya terbangun! Hahahaha. Almh ibu saya memang jagoan lah kayak gini-gini. Dulu rumah kami di Puri Indah ada kolam ikan bertingkat yang dia desain sendiri batu batuan, air mancur, saringan pembuangan air, sampai tanaman yang cocok. Nanti saya update deh, kalau fotonya ketemu.

Meanwhile, ini bentuk halaman saya sekarang. Ayah saya hobi banget nongkrong di sini berjam jam, ngopi sekalian trading (yes, trading saham blio)

What I do (part 2)

When I have plenty of time at home 😉

Gardening!

my late mother had green thumb, well mine is black :)). She had a very neat garden with lot of plants and even flowers!

When we moved to current house 3 years ago, I brought some of her plants. However, since barely care about them, I took those plant for granted and our side yard is a mess!

Well not until recently whenI can’t contact the part-time garderner a.k.a tukang rumput panggilan, since he had traveled back to his kampong for Partial lock-down anticipation.

I decided to chop the grass, by myself! Manually with grass scissor! Meine Hand tut weh! My hand hurt and it took two days to trim the grass! I chopped two papaya trees that grow uncontrollably.

Then, since it was weekend, I can’t go anywhere, I clean up some of the plants. This messy aloe vera in one pot, for instance!

All stacked on one pot, I parted them
Saving my mom last anggrek, the least I can do

Cute eh?

And separated Snake Plant ( Sansiviera) to many pot! I ran out of pot, I ordered on line! Now I have this inside the house!

Not only that, I put some on my bedroom too! Ha!

And in my surprise, it was relaxing! Of course I opted for easy-to-manage-plants! I even discussed this with Kak Indah and De and planning to swap plants when this pandemic over!

Still I wonder how people neatly arrange its indoor plants!

Found in twitter