Race recap : Run for River 10K trail

there I was again, signed up Run For River UI 2017. My virgin half marathon was in this race as well. this time, I opted for 10K trail.

Trail?

Yes, UI has its man-made forest and I’ve run there!

in short, I made Acha to sign up for this category. this anak mall garis keras agreed.

So, there I was, september 10th 2017, going back in start line again! ich bin zurück!! And owh, besides 10K trail, there were Half Marathon, 10K road and 5K.

10K trail with brown bib, HM with red, 10K road with yellow. none of Trojan Runners participate in 5K.

Here’s the recap:

  • 10K trail suppose to start at 6.00am, yet, not until 6.15 that the race start. i found it is a bit weird as, Half Marathon Race start later. It is very common longer distance start earlier :-/
  • first 2Km was road, had no clue where it was. It was a U-turn Approaching Km 2, a runner in front of me made a short cut! Ada aja yang nge-cut rute, curang. he didn’t know that first check point was at the U-turn! shame on him!
  • entering Km 2 was the forest area. well, ja, I’ve run here before, yet the route a bit different. We run besides a lake this time! I also run with Maktin and Aby, the later is a runner I met during Tour de Ambarukmo! We paused a LOT to take pictures. Even we asked marshals to do so! hahahahahah!!
  • Lucky, I brought my water blade. i was very thirsty after Km 3 , and still couldn’t find water station. not until Km 5 or six. Where the lake is! Whoaaa! i love the sun ray shinning thru the leaves. it was beautiful!

  • I filled up my water blader. Then continued to run. My right foot still hurt. damn plantar!

  • on the way to Km 7, near the famous Universitas Indonesia marka, there was a water station. i was tired…took a break! And doing silly things!

  • total trail is only 7.5 Km I guess, so 1 KM before finish line, we went back to campus area. Running in road again. owh, I use road shoes this time as I left my trail shoes in Ambarawa!

  • I’m a sloooowwww runner, it didn’t surprise me, I met many half marathon runners on the way to finish line! Hahahahahahaahhah. they went 21K and I did 10!
  • so there! die dritte medal der Jahre!

I haven’t check the result. it took almost 2 hours for me to complete the course. but I was very happy with this race! So much fun! Will be back again next year!

Advertisements

Mendadak Nge-Trail 

Hola!

Entah kenapa, saya balik lagi galau. mau mengesekusi pilihan hidup maju mundur terus. Biasanya kalau sudah galau kayak anak ABG —tapi umur hampir kepala empat— saya harus nge-trail! 😉

Dari kemarin saya sibuk cari teman untuk ke Pondok Pemburu. entahlah mengapa dari ribuan kawan kawan runners (duileeehhh) tidak ada satupun yang bersedia. Ada yang malamnya sudah ikut lomba Asic Relay di alam sutra, ada yang baru pulang dari Sentul sabtunya, de ell el.

Sampai teman teman runners Bogor pun saya whatsapp pada  ngga bisa. Huaaahh.

Anyway to make it short, ada yang mau latihan MTB plus lari trail di Hutan UI.  nge-brick istilahnya. Dia mau ikut Tanjung Lesung Trail Triathlon. So, hutan UI it is yang pas buat latihan. yes, dalam komplek universitas terkemuka ini. awalnya saya ragu sendirian (soalnya kawan saya mau MTB-an dulu), tapi ya sudahlah…hutan di UI ini. markanya jelas, dan hutan dalam kotapun.

Masuknya dari depan FTUI sanaan dikit. dulu adik saya kuliah di sana (dan saya suka antar jemput dia), jadi masih agak familiar sama komplek itu. 

Satu loop cuma 7.5 K cocok banget buat saya yang sudah hiatus hampir 1 tahun setelah Messastila Half Marathon. 

And I didn’t regret it that I finally drag my heavy butt to have 1 hour trail run!


Karena teman saya telat bangun, jadinya telat berangkat, dan telat pula waktu janjian yang sudah disepakati dan  saya juga malas nungguin dia, saya lari sendiri saja duluan. Dengan alasan di atas, kemungkinan besar tidak akan nyasar, marka track jelas.

lucunya, banyak yang sepedahan kasih muka prihatin sampai komen :

Mbak, berani sendirian di hutan?”

“tau jalan ngga?” 

Ish! ngga tau dia saya alumni BRomo 30K, Messatila 21K dan Halimun  Salak 11K

*congkak*

*padahal race tersebut status saya DNF atau lewat COT*

Hahahahha

Padahal yang jalan santai di hutan bawa keluarga juga banyak sih. macam di Eropa aja wisata ke hutan. 

Anyway, saya belum puas. kelar lari cuma dapat 5K, gampang banget cari jalan potong. ketika saya ketemu teman saya, dia malah baru mau mulai sepedahan. Padahal saya masih ingin 1 loop lagi tapi malas nungguin blio sepedahan.

Plantar saya belum sembuh sih, tapi yaaa! kangen nge-trail!!!! sentul, I’ll be back sooon! 

Ayo Tina atau Mbak Dita temenin saya! diam diam kalian baca  blog saya ternyata! Hih! Kadang penasaran, siapa teman saya in real life (bukan yang kenalan gara-gara ngeblog) baca cerita si kiky ? Hehheheh 

Recap : Tour De Ambarukmo 148K

Lanjutan dari cerita ini, yeah…since I bought my bike 3 years ago, participating in a cycling tour was one of my dream. Alhamdulilah, kesampaian!

 It was granted on July 22nd 2017. The purpose I visited Jogja after 10 years! Sport event so-called-racecation is always special for me. this time, I did with some of my Bintaro Trojan Runners friends. There was Ira- Rahmi, who was home since lebaran (she lives in Saudi Arabia, nooo…not TKW) and “farewell” with Imel who would leave  for negara paman Sam , in the next two weeks. 
 I Did my first bike tour strolling at the other part of this beautiful country.  Tour de Amabarukmo 148 K which was devided by 5 stages. tiap stages  ada pit stop,makanan minuman yang mana menurut saya berlimpah ruah. Segala ada kecuali jodoh!

knowing that I’m suck at endurance, I was planning to stop after 2nd stage (75 K) 

But the view, the crowd and the friends were great, I decided to continue. however, I didn’t ride the whole 148K. 

Beware, this gonna be a looong post!

Start from hotel Royal Amabarukmo, at 5.30 am. Flag off by  Sri Sultan X himself!!! oh em geee, gw mau selfie agak keder sama banyaknya peserta. gangu juga sih!

So, here we go.

First stage 34K
hotel – kantor kelurahan Bumirejo Kulon Progo.

Saya tidak faham Jogja ya. But here’s the route! Straight all the way to Monumen Tugu, turn left to the famous Jalan Malaiboro, saw Beringin Kembar, keraton menuju Kulon Progo.  Agak sebal pas daerah luar kota ini, saigan sama kendaraan lain. Rute masih menyenangkan sih overall. Keluar kota pemandangan sawah kiri kanan. Duh saya ingin stop foto foto! Kenapa pada serius pisan! 

Second Stage 36K

Kantor kelurahan Bumirejo – Terminal parang tritis Bantul.

THIS IS MY FAVORITE STAGE! The kampung view, it was cloudy and foggy, flat route and OH MY GODNESS! INDONESIA is Dangerously BEAUTIFUL!  Saya ride santai, ketemu Dewi, teman waktu ikut Batam Triatlhon dulu. ngobrol sepanjang jalan lalu dia pamitan dan menghilang! I’m too slow for serious cyclist like her. Beberapa kali nyeletuk : 

“Stoppp yuk! Gw pengen foto foto!”

Dianggap lalu sama rekan-rekan BTR! Cih! Namun akhirnya Acha mengamini keinginan saya. jadi deh kita foto di sini! Gambar atas.

Ntah dimana. 

then an ambulanxe  stopped 

The officer : “ibu butuh bantuan?

Gw : ngga mau foto foto aja

The officer : (mungkin dalam hati) *NGOK!*

After this, we regroup with Abi and Mbak Ira Ciray. This another Ira is over 50 years old and soooo damn strong!!!! I envy her stamina! 

Another thing,

Waktu daerah pantai ini, ada momen  keren banget tapi saya ngga berani foto karena takut ganggu pleton dan bisa jatuh.

jadi kita bikin pleton dua dua, dengan road captain yang pakai baju kuning di depan 4 orang. daerahnya lurus, berpasir, mendung! Ah! Macam di luar negeri!!! 


Daerahnya seperti gambar di atas. diambil dari Facebook Tour De Ambarukmo. Kebayangkan mendung dan foggy nya?

Tapi akhirnya saya lepas dari pleton. ngga kuat dan….pengen foto foto lagi! Hahahahah! pitstop kedua di Terminal bantul Parang Tritis. This is my first time visiting Parang Tritis  Beach ( selfie pic with Acha)

Group photo

THird  Stage 22K
Parang tritis – Omah Kupu Panggang Gn. kidul

This the scary stage! Scary because yaaa ampun nanjak ajaaaa gituuuuu! Oh em gee moment! 

It was a steep- wadef*kwasthat-  hill in Panggang-Parangtritis (after second pit stop) all my dengkul,otot paha and sprocket 28 gears gave up 🤣(pembelaan kaum lemah, kakek2x naik sepeda lipat juga ada). 

Many cyclists fell down, trying to conquer the steep hill. they also get cramp. Me? Off the bike I was! nuntun!Salah saya juga, sudah diingatkan buat ganti sprocket sepeda dari 28 ke 32 menunda-nunda terus. Barangnya sendiri susah dicaripun. Pas butuh, habis stocknya! #kzl


Ira ciray – kiky – aby 

Daerah ini,  jalur untuk merebut gelar King/queen Of The Mountain. yang sampai duluan yang menang!  Gw akhirnya nyerah 1K menuju finish KOM ini. Diangkut! Liat sepeda yang lebih keren dari saya aja pda nyerah! Lahh…habis marshal pada nawarin

“Bu, mau diangkut saja ngga?” 

Bah! Luluh juga! 

I was  evacuated by comittee car until King Of The Mountain area, kira-kira daerah paling tinggi lah. Since this is a tour, I may continue the journey. I was looking for the pick up car who took my bike. lucky I found it right away in that crowd. I think the course was friendlier, I continued the rest of third stage to the 3rd pit stop. it was very fun with rolling track! I made new friends along the way. And I did my most favorite thing during race taking selfie with local kid! The most sincere cheerleaders! 


Arrive at Omah Kupu around 12 pm (almost 6 hours biking by that time). ICH HABE GROßE HUNGER! Lapaarrr malih!!! I took pop mie and  bir pletok! Oh my God! Taste so good! 


fourth stage 42K

GUnung Kidul – Candi Prambanan

On the fourth stage, It was a very steep- downhill. I freaked out in less than 10 minutes! Nangis bok! Clueless what to do next as I didn’t see any support car. Tapi namanya rejeki anak sholeh…suddenly there was a sound behind me

“Mbak kiky kenapa?”

“Saya takut turunan pak!” (Takut mati)

“Mau naik mobil saya saja?”

Haleluuuyaaa! 

Wonder how did he know my name? Our bib number with complete name must stick on the back of our jersey! 

Well, in short, I put my bike on his rented pick up. Then continue the rest of fourth stage with the car (ada supir juga) He and his son were also participating on the event. He gave up after the third pit stop and he was guarding, Aji, his only child. Duh, saya mau nangis ngebayanginnya. Orangtua sama anak tuh  apa saja dilakukan ya! Even small thing like this! Of course we made talk during the trip. Bapak ini kerja di salah satu BUMN di Pulau Batam, sudah berdinas di sana selama 12 tahun. He really understand the whole system so  I asked : 

“bapak Direktur ya di sana?”

“Yah, begitulah mbak. Karyawan yang harus mengerti semuanya!”

Meniii humble pisann si bapak, teh!

Aji is quite a strong cyclist. Dia ngga pakai sepatu sepeda tapi speed nya sangat baik sehingga dengan mudahnya menyusul cyclist di depan (sehingga saya tidak terlalu lama di mobil….laparrr bok!) Anyway, Pak Luthfi (his name) ini berharap cucu, dia meminta saya menyelipkan doa untuk ini jika Allah berkehendak! Amin pak! Semoga segera! 

selama perjalanan ke Candi Prambanan, saya membatin:
“Sudah jam 2! Teman teman yang lain sudah selesai nih. Sudah pada istirahat di hotel” but when I arrived in Candi Prambanan…


SUNGGUH AKU TERHARU!!! PADA NUNGGUIN SAYA DEMI BISA FOTO DI SITU!!!

And my beloved, sapi bule was also waiting for me



Fifth stage 14K

Candi Prambanan – Hotel ROyal Ambarukmo 

Then continue the whole 5th stage until the finish line. Jogja’s traffic was not friendly at all by that time!  Finish at 4pm! 


It was my longest ride to date with so many stories to brag! 

One bucket list ✅

With all the support from both my (real) family and extended ones ,  who understand this slow kerbau and patiently waiting for me in Candi Prambanan area for more than 1 hour – sampai- diusir -satpam.

I love you! you know who you are!!!

Strava screencap is on the map and elevation course taken from Ashar’s.

Btw, do you know that this Governor was also a participant?


Taken from TDA facebook. 

Keren banget pak Ganjar yaa!!! Istrinya pun rajin latihan nanjak lho!!! 

Anyway, along the friendly tracks I keep humming

“…

Musisi jalanan mulai beraksi

Seiring laraku kehilanganmu

Merintih sendiri

Ditelan deru kotamu …”
.

Tetap gendut, tambah hitam muka penuh pasir I dont careeeee!

 

lebaRide and Kerbau Story

first of all! 

Taqaballahu Mina wa Minkum

How’s your Ramadhan and Eid Fitri? Don’t we enjoy one week holiday? 

This year is my third lebaran without my mom and first in our new tiny  nest. nevertheless, it is always special. My big family is welcoming a new member, since one of my cousin got hitched  5 days before Eid Fitri (yes, in Ramadhan).

Her fiancé’s mother was very ill and they decided to get married in the hospital with her brother as  a wali (their father passed away 15 years ago),  still using his doctor uniform. her mom in law passed away 5 hours after that. What a dramatic situation.


Anyway, Like any Indonesian (or may be Malaysian) do,  we were having a  family gathering on second day of Syawal. this year it was held in Serang (lucky, traffic was oke, only 1.5 hrs drive from Bintaro and 1km traffic jam before the gate).

That is a pic of us! in case you are interested, which ….I doubt! Hahahahah. 

also, probably the last pic of us in that house, because…my maktuo will likely to sell her asset. none of her children live in that city anymore.

On the third day, after I had enough with ketupat, rendang, bakso, opor ayam, etc! I need to kill those fat, then I went to Sentul again with my  bike. traffic was still  nice. i tried different route this time.

the weather was very nice.


I ride with Amanda, a mix race female, she has lived in Jakarta for quite sometime though.

then, we saw this! Yes, a group of Kerbau.


Manda yelled:

“hey look! itu sapi!”

Me : “God fordemit! Those are not sapi!  those are kerbau, you know!”

manda : “what is Kerbau in English?”

Me: *while catching my breath after series of hilly climbing* “do we have to discuss now?”

manda : “why people melihara kerbau?

Me : “dulu buat bajak sawah before the tractor era. anyway, people DO eat the (kerbau) meat!”

manda : *freak out* hahahahahahah! 

PS : Kerbau is water buffalo in English! i just remembered it today. :))

Btw, this was the route.Cyclists refer   it as “loop  besar” with approx 15km and “Ah pong loop” with approx 5km. We did two loops.

  https://instagram.com/p/BV4LQ47jVOJ/

https://connect.garmin.com/modern/activity/1821277724

On the wheel…

For the past one month, I made two highlight with my road bike.
Went back to Km O – Sentul, 10Km with elevation gain 500m. The second time to  km 0 yet the first tine with my cleat on. Pertama kali sepedahan ke km 0,  3 tahun lalu belum pakai sepatu sepeda. Jadi agak ngeri ngeri sedap. Takut jatuh karena berhenti sebelum sempat melepas cleat sepeda.


it was disaster! i stopped countless time to gain my breath as well as walk instead of riding my bike for some time.

Sampai di Km 0 sudah ditungguin Imel, Vitri, Thya dan Riyana.

And to make it worst, on the way down I was terribly afraid. Takut banget, sampai saya hampir jatuh. Ketemu dua cyclits yang melihat saya hampir jatuh. Gemeterrrr rasanya. Akhirnya beberap spot yang curam, I walk down with my bicycle. Beberapa kali juga lepas pasang cleat sepeda.

Then the next two weeks

Yeah…. as stated on the picture, I made it to my first century ride a.k.a 100K. of course, it was in pleton with my BTR friends.


We just had our first cycling jersey. jadi event launching jersey baru, kita buat 100K ride di Bintaro. Macam penting aja dunia harus tau BTR punya jersey baru ….haqhaqhaq!

Anyway, of course, we didn’t do the whole 100K non stop. we had 2 stops on which the last stop I wanted to give up. MY lessson to be learned, my fueling strategy was a mess! i didn’t respect the distance. probably because I was thinking it was in Bintaro anyway, I can go home whenever I want. thing that surprised me was…

The good cyclist like Adit, Rizky, Pak Hasbi, Vitri, Maya, Imel and Sunu didn’t allow us to go give up. :)) #meh

Jadi kalau ada yang kececer, dipepet lagi suruh kejar pleton di depan.

However, the last 12 km, I gave up yet complete the remains distance by  myself. From 28-30 kph dropped to 20 kph.

Beginner tips to ride in pleton.

1. patuh sama Road Captain

2. Baris berjajar, dua cyclist in one row. jangan  nyelonong jadi orang ketiga. Bahaya

3. jangan nyusul/nyelak dibelakang.

After the ride, Pak Hasbi noticed that my gear shifting was a mess. Jadi waktu pindah pindah gigi demi memudahkan genjot sepeda, ada momen dimana saya terlambat. Sehingga kesulitan  ngejar pleton. Something wrong with my bike. i took my Giant have it serviced.

And yeah, the housing shifter, housing brake and RD pulley all worn out! i have to replace them with  new ones.

Last weekend, I climbed km 0 sentul again.

yes, I did stop here and then. But just stop to drink and wait  for Manda. Si bule agak gila. It was her first time to Km 0. i did better this time. Much better. NO nuntun sepeda this time! tepuk tangan donk! 😉


Riding downhill still scare me. but i didn’t freak out like last month. however, pas turunan justru saya berhenti lebih banyak dari tanjakan.
Need more practice of course. But for time being, since it is Ramadhan, in trainer we trust! 

la bicicleta

A tu manera, descomplicado En una bici que te lleve a todos lados 

Un vallenato desesperado, Una cartica que yo guardo donde te escribí 

lagu di atas adalah penggalan lagu Shakira dengan tajuk La Bicicleta…I google the lyrics of course! 

Anyway, hampir dua bulan terakhir, saya tuh ikutan pleton sepeda. group ride sekeliling bulevard bintaro. pleton ini konon efektif untuk meningkatan kecepatan dan endurance bersepeda. YA karena di Bintaro, bisalah saya menyempatkan diri satu jam sepedahan sebelum berangjat kerja (naik Commuter Line! Catat!)

ternyata memang terbukti!

Selama ini saya latihan sendirian, mentok di 25 Kilo per hour. Memang masih lebih baik dari awal awal sepeda yang cuma 20 Kph.

Ini screen cap Strava saya dengan tulisan aveage speed.
Sebelum rutin pleton 

December,12, 2016 , ke record cuma 35 Kilometer.




februari 2017 

Gee, break olahraganya lama juga ya? 

pas libur pilkada sekitar 30Km


february 25 :  35 Kilometers


Nah, awal maret 2017, baru rutin pleton-an setiap hari selasa. Any bintaro ladies who ride, you are very welcome to join us.

first time Pletonan, March 7th 2017. sekitar 25 kilo


Pletonan kedua kali, speed saya improve significant dengan jarak tempuh yang lebih jauh. Kali ini 40kilometer dengan speed 27 kph nyaris 28kph.


Pleton selanjutnya, kira kira sama. Saya bisa maintain 27 – 28 kph. Untuk jarak tempuh sekitar 30km.

kemarin saya pletonan lagi, ini hasilnya. jarak tempuhnya lebih sedikit sih, cuma 25 kilometer.

Pleton April 18,2017 for 25 Kilometers


Wih, saya senyum senyum sendiri. 

Latihan memang tidak bohong, dan lebih baik lagi, latihan yang terstruktur.

Oh ya, liburan Hari Nyepi kemarin, komunitas WCC bikin group ride di Bintaro. seru banget lho! 


saya awalnya di group 1, terpaksa melipir ke group dua. hahahh. Ternyata saya belum sejago itu sepedahan 😉

Coba cek disini, kayak apa ugal-ugalannya group 1! Hahahh

Anyway, Salam olahraga dan selamat memilih Jakarta. I lost the privelage of being Jakartan 7 years ago, but Today, I enjoy the holiday as Tangsel Citizen! 

Bis Bald! 

powerman Indonesia 2017 race recap

seperti yang sudah  saya tulis di post sebelumnya,  hampir saja Powerman 2017 ini menjadi another DNS race – DID NOT START- considering batuk saya yang parah banget Week-1. I only practiced twice, one on the road during Pilkada holiday and the other on spinning class and no brick training at all. oh ya, ini pertama kalinya event POWERMAN Duathlon digelar di Indonesia. kalau di Malaysia sih sudah sering. i knew because many of my friends in Gaited Community post this event annualy on their FB.

then, I found out that it has a friendly Cut Off Time for a slow athlete like me, I decided to go and consume high dose medicine the night   before to ease my heavy cough. Besides, most of my Bintaro Trojan Runners were going anyway. it has been a while kita ngga race rame-rame lagi.

18 February

dropped of my bike.  You were only allowed to drop the bike. no helmet or tool allowed.Even I had to take off the pocket bag which was attached on my bike. Saw some “old friends”, even Pak Eddi Abott who currently resides in Kuala Lumpur. senang banget deh bisa silaturahmi lagi dengan teman sesama atlet (jadi-jadian). saya kenal pak Eddy waktu SCMS 2014, dia moto moto orang Indonesia yang ikutan race. 

Good luck kiss


19 Februari 

Ternyata sudah lama saya tidak bangun pagi-pagi buta, nyetir ke tempat race, en des bre. ha!

 arrived at Qbig a new mall in BSD. i was very sleepy I decided to go back to sleep. failed! transition area would closed at 5.00 am. ohhh Nooooo….so I’d better be hurry.

Us…again!

Strike a pose


perform sholat shubuh, then we were hanging around in lobby area. i was sooo sleepy, tried to sleep (again)  but failed(yes, again). it was raining hard, so I wouldn’t be surprise iF the EO postpone the start time…which what they actually did. however, it was more to safety reason. 
Seperti yang saya tulis di postingan sebeumnya, marka di track lomba dihancurkan alay-alay yang kebanyakan waktu tapi ngga kreatif, track lintasan dihancurkan, cone pemisah track di tendang2xin. Konon mereka kesal karena lintasan track liar mereka dipakai. Muss ich sagen,  These  marginal society  alay were suck! ones who always come out of nowhere in Indomaret / Alfamart for the sake of seriburupiah dengan modal periwitan! Stop giving money to them please.Ok, enough rambling.I took short distance category. it was a combination of 5K run  – 30 K bike -5K run the classic category was 10-60-10.

Anyway, I didn’t remember when was exactly the flag off time. what I remember….

  • Soon as flag off, I walked.  Out from the mall, turn right  there was a water station already. It suppose to be  for 10K athletes on the second loop.
  • I haven’t seen 1K mark yet, but already thinking in which km I should gave up. belum satu kilo saya  sudah mikir mau declare DNF di mana. Damn, I was so (have I said it?) sleepy.
  • of course, friends who joined 10K passed me, I said – hi – am tired – sleepy- go head- see you in finish line. Yeah, sort of.
  • Rain poured, not too intense. oh well, I will give up now, I said to myself.
  • later I remembered, I ALWAYS look good on my bike. Ha! Let me finished this run leg first. hopefully, there’d be pics of me on my bike. If I got flat tyre again like in Bintan, then I’d quit the race. I didn’t plan to change the tyre. kalau sampe pecah ban, ya sudah, DNF aja.
  • finish 1st run leg almost in one hour, owh I hated it!
  • Then went to transition area, on which- no surprise- empty already. I think my bike was the only one left hanging on the bike rack. I took off my visor, wore helmet, eat Soy-joy, drank a bit. To hydarete myself.
  • In transition area

Just started bike leg

Just start bike leg

  • So….many sharp U-turn. first,  i was afraid, then I enjoyed it very very much. it was raining again. fortunately, I didn’t cough at all. i passed many many bikers! Feel like the coolest road biker ever!
  • DI BSD banyak speed trap. Supaya tidak ganggu, speed trap ini ditutupin papan, yang mana sebagian besar dirusak oleh terong2xan kampret. Tetapi masih ada yang bisa dibetulkan panitia. banyak peserta tidak mau lewat lintasan kayu ini, karena licin, milih lewat speed trap.  Saya mah, naik lintasan.sok iye pisan.
  • Meanwhile many struggling to handle the bike, drinking and stop, saya jagoan lah untuk ilmu tidak penting ini. bisa bolak balik pakai kaca mata, minum dari botol tanpa berhenti, Balik arah pakai acara nikuk tajam pdahal track licin karena hujan, saya terabassas semua. Bahahahhahahha. Hamdallah ngga jatuh.
  • finish with one loop, I had to do another 15K, which is okey, because I’d figured the track. I speeded it up! Even I passed my sister! Ha! 
  • I slowed my bike down in last 2km,  so it wouldn’t be that hard for me to run. I remember someone gave me this tip. I regret I didn’t bring extra pair of socks. and owh, it was (for me) a looooooongggg walk from turun dari sepeda sampai ke area transisi. and note to myself, bawa kaos kaki extra kalau multisport gini just in case.
  • but, of course , thank God, no flat tyre! Das war gut! 


  • So, second leg of 5K run. ones who I passed during bike leg, certainly passed me again. ye ye yeeeeee….and it took 1 hour for me to finish this leg! I was completely wet, my shoes and sock were all wet.  basah-basah-basah, seluruh tubuhku….#mendadakdangdut
  • I saw the word “FINISH”. Ahay! ich liebe die Ziel! then saw kak uchi and sinta who were voluntering in this event. 


Die erste Medaille der Jahre!

My time? Owh please, you dont want to know….over 3 hours I think -_____-

And voila! After I’m done with this race, my (sporty) mood went back. I attended yoga class again the  next day for cross training, spinning class, etc etc. I regulaly ride again on Saturday and thinking I have to register a FUll marathon event and/or triathlon race. yeah, of course no Bintan Tri and/or Bali Marathon because I have done it before, and I am not going back to Bali again this year. so Bali tri is a no-no either.  jadi loe maunya dimana, kyyyy…..? *niagarafalls*

 I even I asked my sister let’s do another relay in Ironman event, I’d do  the first two legs ( those are 1.9km swim and 90km bike if you are wondering) as I am a very slow runner. I also was thinking of doing Powerman in Putrajaya just for the sake of it (well, to reunite with my GC friends as well ), unfortunately, not only the registration has already closed, but also I haven’t do any searching where to stay, etc.

As for myself, I enjoyed this race so much. the registration was easy, the track, water station  , marshals were good. really hope there will be another Powerman event  next year! Ein tolles Renen!  bis Nächtes Jahr! di Brazil, mungkin. 😀 

Btw, when I said I tried to sleep before the race while it was raining, I meant it! i envy Imelda for this!


si Imel bisa tidur lelap, saya mgga bisa! Ish iri! :)) 

Ada yang suka nonton AFI jaman dulu? tebak dia siapa? :))


She’ll kill me for that caption.

With Thomas Bruins – Championship winner


foto sama mas Thomas di post lagi, hampit nyeker doi.