die Kinder Bücher

Gara-gara postingan Deni yang ini, saya jadi ingin menulis ini. Well, one of her quotes is interesting.

Sejak awal saya mulai sering melakukan perjalanan, salah satu tempat yang sebisa mungkin untuk dikunjungi adalah toko buku di negara atau kota yang saya datangi

I made such a long comment in that post…twice! Sorry, Den. 😀

As I commented on that post, I was in Wien Hauptbahnhof, (btw, oh em geee, this central train station is soooo keren pake banget dehhh, terminal 3 Soekarno Hatta aja lewat….). Oh, where was I?

Ah, I was waiting for my next train to Munich and wandering around to kill time, for sure. There was a book store and of course I took a look inside. I was thinking of purchasing a book, then I said to myself. I knew nothing about Deutsch except Danke. Ich habe kein Deutsch. So, I forget the idea. Thing that I regret later.

As I wrote here, I started  to pick up Deutsch shortly after I get home :)) later feel sorry not to stop by at any of the book store in Berlin, Munich or Vienna. (And I just remember I haven’t publish my Vienna story).

Tapi ya, namanya rejeki anak sholeh di bulan Ramadhan penuh berkah ini….*kibas jilbab*

Last week, Lyana, my colleague who now works for Singapore branch had a vacation in Austria, Prague and Budapest. She spent quite some time in Salzburg and Wien! She loves reading, a heavy one (both noun and verb). Then, I asked her to buy children book if she stop by in the book store (because I know she would and wouldn’t mind an extra gram on her luggage if it is a book!)

She was in Hauptbannhof, waiting for her train that would take her to airport then flew back to Singapore and reply my whatsapp.

L : “which one? Euro 1 each” and sent this picture! Oh em gee!!! Euro 1!!!!!

My oh my!!!

being sok keren I am, I replied

Gw : “Teh untuk Raja”

L: “Huh? Do I have to ask(the shop assistant)? ”

Gw : “kanan bawah”:D

Sombong pisan!  The title actually is  Tee für der König 

L : “Anything else? ”

gw : “pick up random book. Loe abisin aja koin Euro loe! Ngga kepake lagi ini!”

and she did buy another…Ones! Very Affordable after I swap with IDR :))

The problem is now….I have to pick up the books in Singapore!

JRENG!!!! Jadi mahal juga! 

 

my oh my!!!

Well anyway, Kevin is into Football very much. Weeks ago, Manda bought us some magazine for me when she was in Berlin.  One of them is this!

ha!

 

Die Mannschaft

Like I said in my IG account, I read him the passage, kinda a bedtime story. I didn’t read him a book after he is able to read :D. and then again..I feel like the coolest mother in TangSel.

-__-

 

Advertisements

18 thoughts on “die Kinder Bücher

    • whoa! that’s very nice! those are also difficult language! I envy Mark! Being inconsistent I am, now I start to learn your mother tongue as well. :))

  1. indeed you’re so cool! Keren Ky kau masih mau belajar, pastilah lancar dan siapa tau seperti larimu dulu menginspirasi, ini juga bikin aku menambah bensin di api yang hampir padam mau belajar bahasa baru di usia segini. Aduh Ky awalnya Edi itu ambil international Tax di Univ of Vienna, pas udah ngomong sama pihak kampus nanyain ternyata di sana penggunaan bahasa jerman amat penting terutama buat anak-anak sekolah kalo gag harus masuk sekolah privat (yg muahal), jd kami mundur. Aku udah niatin pulang nanti krucils les Jerman, bukan gegara balas dendam sih ahha tapi ternyata banyak kemudahan sekolah di Jerman (dan negara yg menggunakan bahasa Jerman) kalo bisa berbahasa itu.

    Maaf kepanjangan -as always-

    • wow! i like long comment, ada interaksi lebih intim di dalamnya #naondeui
      bokap gw juga lagi belajar bahasa Arab kok. hayuhlah…aku belajar bahasa jerman dari youtube juga, favorite gw “learn german with Ania”

      belum rejeki lah di wien, tapi kotanya bagus sih. I like 🙂
      semoga #GET one two three sekolah di German yaaa. amin :-*

    • sok iyeee banget emang gw. Ielts aja mentok di 6.5 mau Deutsch Sprechen pulakkkk! makin kacau aja grammar gw!
      btw, pengen ke Spanyol ama Itali ih kalo ada rejeki ke Europe lagi, pengen belajar spainish nih! Es Habla Espanyolllll :))
      #waaeee

  2. Mbak, central station punyanya Antwerp juga cantik parah katanya tercantik di dunia. Belum pernah kesana sih, jadinya penasaran haha. Semangat Mbak belajar bahasa Jermannya. Yang penting banyak praktek *huahahaha gayaaa aku. Aku sekarang sedang rajin ikutan kelas berbicara yang diadakan perpustakaan pusat Den Haag dan perpustakaan dekat rumah. Acara mereka banyaakk banget dan menyenangkan programnya dan yang terpenting, gratis! Haha lumayan banget buat praktek ngomong.

    • sekarang lagi mikir, ntah kapan kapan jalan jalan ke German speaking country hahahahahha
      eh btw, toko buku BOulder
      yang di Singapur udah tutup mid 2000-an

  3. buku memang candu ya…hasrat beli buku selalu tak terbendung, padahal kemampuan membaca makin melemah …*lirik rumah yang makin mirip gudang buku :p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s