Guten Rutsch!

Soooo late! Hahahahah! Postingan pertama, di tahun kabisat 2020!

Saya kemarin lagi rapih2x blog, hapusin gambar yang jelek dan size-nya besar, dll dll. Lalu iseng cek “bookvaganza”! Lalu tersadar! Tahun 2019 ini cuma baca 1 buku! FILOSOFI TERAS! My Goddess ! Guilty as charged!!!

Buka akun Goodreads, sayapun terhenyak! Eh iya lhooo!

Kategori bookvaganza saya makin lama makin berkurang jumlahnya!

Akun goodreads saya, saya abaikan. Tahun 2016 saya adalah baca buku, ndak update aja!

Yang lalu biarkan lah berlalu, untuk memulai hidup baru yang lebih gemilang, maka….

Saya usahakan membaca 2 buku sebulan. So far sih on plane! Ini buku yang sudah saya siapkan

Then I got 20% discount on my birth-month, I bought two other books

Satu lagi ngga difoto. Anyway, saya baru tau, masukin buku di Goodreads gampang, tinggal di scan barcode-ny. Jadi pas saya pilih pilih buku, ya tinggal nge-scan barcode untuk tau review garis besar bukunya!

Semoga istiqomah! Hahahaha!

The Ritual

Itu foto papa saya, di Shuvarnabumi Airport, Bangkok. Akhir Juni, 2019.

Waktu kecil papa kerap bawa kami ke Singapur. Disela sela business tripnya, hadiah dari kantor untuk liburan, etc.

Dulu saya pernah tulis di blog lama saya, Sebelum pulang ke tanah air, saya punya ritual lho! Berdiri di bawah giant information board ini Changi Airport, membaca satu persatu port of destinations, yang mana jauh lebih bervariasi dibanding dengan information board di Cengkareng.

Terus berharap, semoga suatu saat kesampaian ke kota kota yang namanya ada di buku Atlas.

Saya sempat screen cap tulisan saya dulu..

Waktu saya post itu, tahun 2005, ada blogger lain, Lalu namanya (saya ingat orang Lombok, apa kabar ya dia? Blog nya sudah de activate) bertanya. “Udah ada yang di cross mbak?”

Saya bilang belum hahahaha

Saya baru ingat lagi tulisan lama saya ini waktu lihat papa berdiri, iseng melihat announce board.

Eh, ternyata sudah ada yang di centang! 😉

Satu Dekade

Terinspirasi dari postingan Deny.. Tadinya sih mau flashback the past 12 months, tapi apa yang terjadi for the past 10 years, seru juga. Dicampur aja ya, karir – hobi dan personal life.

2010

Fixing this broken heart berangsur pulih. Setahun sebelumnya, biduk rumah tangga saya karam! I had to move back to my parents house bla..bla bla…3 hari pertama di 2010, saya memutuskan berhijab pengen aja…nutupin jakun 😉

Saya pun kuliah lagi di UI ambil Magister Manajemen. Si kakak masuk SD. Jadi lumanya juga juggling home- office – school.

2011

Awal tahun, saya traveling ke Penang pas libur. Sampai saat ini saya belum revisit pulau itu lagi. First half tahun ini so-so buat saya. Still juggling among home-office-school. Cobaan datang menjelang akhir tahun! Ibu saya sakit dan saya ada masalah di kantor. Saya sempat curhat ke senior namanya mbak Dhyana, pesannya yang saya ingat sampai sekarang “Tidak ada masalah yang tidak ada solusinya”. Sakitnya ibu saya dan masalah di kantor tersebut menyebabkan saya malas-malasan melanjutkan thesis saya. Bisa dibilang ini salah satu tahun terberat saya, but it twisted near the end, saya dapat job offer dari perusahaan kedua. Saya tidak pernah menyangka I’ll leave this Red Bank setelah 10 tahun!

2012

Adjust dengan kantor baru. Ngga sulit sih, boss dan teman-teman menyenangkan! Hi witty! Hi Phessy! Hi BK! Menjelang akhir tahun, saya mulai berlari! Awalnya gara-gara follow FB Indorunner.

Terus janjian sama Marion, mulai deh ketagihan. Di 2012 inilah awal mulanya race recap saya. I ran Adidas 10K, my first official running race! 

And story continued. Oh yha. Di Ramadhan tahun ini, karena saya kerja di perusahaan Jepang, saya berdoa di hari 1 Ramadhan! Pengen bawa anak-anak liburan ke Jepang! Saya (ngerasa) doa saya dikabulkan, soalnya bonus saya tahun itu lumayan! Hahahah, tapi ngga jadi.

2013

Bisa dibilang saya kecanduan race lari! Liat saya Page Race Recap saya! 2 minggu sekali race, sehingga saya memutuskan naik kelas

Rencana awal di Kuala Lumpur, tapi jadinya di UI. SCKL pun batal karena bencana asap. Tapi gara-gara ini circle pertemanan saya dengan tetangga jiran ini makin besar. Oh ya,di tahun ini extended family saya terbentuk, BIntaro Trojan Runners. One leads to another after this! Bonus 2013 saya belikan Road Bike gara-gara racun mereka.  ehhehehe.

2014

Di tahun ini, bisa dibilang race saya makin variasi! Tahun ini saya pertama kali ikutan Trithlon Race, lanjut Swimming Meet dan race race lain yang bawa anak-anak! Di tahun ini, adek saya bungsu menikah! Saya sempat bertanya-tanya kenapa ibu saya sampai nangis waktu di acara pengajian “duileh, segitunya” pikir saya!

Dan itu mungkin pertanda! Setelah adik saya menikah, kesehatan ibu saya drop signifikan di Ramadhan hari pertama tahun ini. Ibu saya berpulang di akhir Ramadhan!

Saya menangis lagi ketika mengetik ini! Loosing parents at any age is difficult! Buat yang baca ini dan orang tua masih ada, disayang-sayang ortunya. Di ajak ngobrol ajak jalan-jalan kemana kek! Kadang saya berpikir, telan saja kalau blio ngomel kayak apa! Appreciate what you have, because on this year, life taught me to appreciate what I have lost.

Tapi rasanya Tuhan kasih saya “hiburan” sendiri. FM pertama saya pun tahun ini (walopun sempet mau batalin waktu ibu saya sakit), trail race yang panjang bahkan dapat dinas di Singapur lumayan lama!  Minggu terakhir bawa papa dan anak – anak. Jujur, ada kebanggan tersendiri saat itu. Terima kasih bankku yang kedua! Hahahah

2015

Masih seputar cerita olahraga. Tri Race saya pun naik kelas. Dan rasanya semuanya tahu yaa, FM ketiga saya dan kali ini  di Eropa! Hahahah! Tahun ini saya kembali ke Eropa! Ngga usah ditanya senangnya! Cuma di tahun ini saya ada “perang batin” sendiri. Do I have to always live in Jakarta? In Indonesia? Be a banker? Mungkin saat itu saya benar-benar ngerasa stuck dengan pekerjaan, bosannya dengan rutinitas di Jakarta, dan masih banyak lagi lah! Saya sempat kepikiran switch career dan ambil progam sertifikasi bahkan test. Cuma nyali ciut.

Oh ya, serunya yaa…tahun ini saya ngga sengaja kenal pria dari benua seberang. Saya masih suka senyum-senyum sendiri kalo ingat. Hahahah lumayan latihan Bahasa Inggris terus bisa tau di negara lain gimana gimananya. Kita dulu chatting hampir tiap minggu dan pernah ketemu juga! Silakan diubek blog saya ini hahahhaha. Malu kalo inget!

2016

Perang batin ini berlanjut sehingga saya ngga serius latihan buat Sungai Liat triathlon ! cupu sih! Ini tahun malas-malasnya saya olahraga. Dan bisa dibilang ini tahun buang-buang duit saya deh. Gara gara midlife crisis ini! Salah satunya…Test IELTs sampe 3x! kesel sendiri waktu nulis ini! Ya…tell you the truth saya ada rencana migrasi either ke NZ atau Canada. Anyway, tahun ini juga partially lost my hearing. Telinga kanan saya sangat sensitive terhadap terkanan karena saya batuk pilek hebat waktu ikutan Bintan 70.3 menyebabkan saya harus bolak balik rumah sakit unutk operasi dan perawatan lanjutan. Capeknya luar biasa. belum ongkos bolak balik rumah sakit BSD-bintaro dan ijin kantor.

Bisa dibilang, ini another tahun terberat saya! But this time, it was because my own fault! Di awal tahun ini saya memutuskan daftar haji! In case you are wondering, untuk keberangkatan  Insya Allah 2023. Saya sampai bilang “lama juga ya pak! Ini bisa saya 3x ke Amerika sebelum haji” hahahah

2017

Ini bisa dibilang tahun sepeda saya…#tsaah…karena tahun ini tahun pertama saya ikut bike even! Tour de Ambarukmo! Kalau flashback tulisan saya, pasti cerita seputar sepeda. Setelah sepeda kelar, saya balik ke lari lagi karena pasca malas-malasan 2016 itu…makan sembarangan, dll berat badan saya naik significant.  Gimana rencana migrasi? Gagal total! saya sampai nangis di kereta gara-gara ini. And all in sudden menjelang di Bulan November 2017, saya book tiket ke Jepang! Untuk awal tahun 2018. Doa yang saya panjatkan di Bulan Ramadhan 2012, dikabulkan  Tuhan 5 tahun berikutnya.

 2018

I turn 40 and lost my friend on my birthday. I dreamt of her before another friend told me she was very sick. Sedih ih! Bisa gitu ya?

In general, tahun 2018 saya selain tahun paling banyak traveling saya dan paling banyak reuni! Sejak tahun ini ngga puya asisten rumah tangga sama sekali. Tahun ini saya juga belajar Salsa bahkan perform lho! 

Dan akhirnya…setelah hampir 7 tahun, saya memutuskan meninggalkan perusahaan kedua saya! 

 2019

Untuk bagian olahraga, agak gila tahun ini! Saya 3x triathlon, 2x  half ironman dan keduanya gagal! Hahahah. But anyway, tahun ini, bukti nyata Tuhan selalu mendengar doa kita dan dikabulkan! Kali ini right on time! Saya pernah tulis saya bikin random wish semoga bisa bawa papa ke Rusia and my wish was granted. Jujur, walaupun ngga gitu suka Rusia, saya senang luar biasa bisa bawa anak anak ke tanah Eropa! Mereka sudah punya pengalaman winter di Jepang dan Summer di Rusia. Selain itu, anak pertama saya masuk SMA tujuan dia via jalur undangan.

img_5058

Karya tulis dia juga sepuluh terbaik sehingga dipanggil ke panggung waktu wisuda perpisahan. Bagian personal life lain, I lost my cousin, uni mona. Itu chat pertama dan terakhir kali.

I started to call my Mak Dang again, kakak ibu saya yang dia paling dekat dengan almh dulu. Beliau tinggal di Duri, Riau. Waktu ibu saya meninggal, karena alasan jauh dari airport dan kesehatan, Mama Yon tidak bisa teebang ke Jakarta. Setelah menelepon blio, ruang hati saya yang kosong sejak mama meninggal sedikit terisi. Saya pun kembali mengajak ayah saya mengunjungi kakak sepupu ibu saya! Gimanapun, biar teman banyak, saudara banyak rese tetap harus silaturahmi dengan keluarga mama.

Kelar juga flashbacknya! Tapi Masih ada yang ganjal, yaitu rencana menyelesaikan kuliah Master saya yang tidak selesai. Saya tulis di sini deh biar ingat, ini permintaan ibu saya sebelum meninggal.

Untung juga ada blog, bisa ingat ingat lagi! Tell me yours!

(Russia Trip) the rest of the story

Our Moscow’s trip turned so-so upon our return. It is kind of horrible. I didn’t take the Jakarta’s scorching sun with me.

Anyway, we arrived around 7am local time, where the local from suburban were starting their days. Station was FULL of people! Our host in Moscow was kind enough  to allow us for early-check in.

Soon as I arrived, I think I was familiar with surrounding and  yes it was. I have walked near here when I visit Arbat Street few days ago.  This apartment is good deal, just across the mini market and had elevator. We didn’t need to drag our luggage up to 3-4-5 floor! It has elevator!

Well, our last few days in Moscow was kind of….COLD!  It was 10 – 14 degrees when we were there, as the rain pour unstoppable. But the good thing is, it was still day light until 9 pm.

After we checked in, we went outskirt of town. Farrr….far…away! We took angkot as the Pass is not valid. Then I just knew that their Big Shopping centers are located outskirt. Passing many  big shopping center or alike.

Outskirt of town where we visited CSK Moscow stadium…but unlike any stadium where the club practices, there is no stadium tour or alike, different from soccer stadiums in other part of Europe.

 

Stadium

This is the only day that weather was considered good despite the heavy cloud.  The next three days until we get home, I have to buy TWO UMBRELLAS! One I brought from Jakarta can’t even handle the heavy pour.  To make it worse, we didn’t prepare to deal with 10-12 degrees temperature! I checked around it always said usually on Summer the temperature goes between 18 – 25 degrees.

Then the rest of the days we visited  in random order)  

Bolshoi Theatre ( Большо́й теа́тр) 

 

The fascade is used for 100 rubbel bank note

Luzhniky  Stadium  ( стадион Лужники )

 

Stadium Luzhniki.

Soekarno terinspirasi oleh stadium ini dan meminta secara langsung bantuan dana kepada Uni Soviet dalam pidatonya di acara peletakan batu pertama (sekarang) GBK pada tahun 1956.

Kala itu, Uni Soviet langsung memberikan bantuan dana 12,5 juta dolar AS untuk membangun kompleks Gelora Bung Karno guna mendukung Indonesia sebagai tuan rumah Asian Games 1962.

Tak cuma bantuan dana, arsitek dan insinyur Uni Soviet pun dikerahkan untuk membantu pembangunan GBK mulai 8 Februari 1960 dan selesai 21 Juli 1962.

Di stadium ini, diselenggarakan pembukaan World cup 2018.

Source: https://m.detik.com/sepakbola/serba-serbi/d-4068378/menengok-kembaran-gbk-di-rusia-luzhniki

Moscow  State Univerity ( Московский государственный университет )

 

MSU

Founded in 1755.

The building behind them was built in 1950’s one of the 7 skyscrapers (Joseph Stalin’s high-rises)

This main building is 240m tall, translated to 36 floors (ambi banget Stalin ya?)

If you were kids grew up in 80’s, I bet you’re familiar with Mikhail Gorbacev, he was one of the alumni.

I was imagining having my pic in front of this 7/8 later with those ABG Tangsel wearing toga 😂

Ismailovsky Market  ( Изма́йлово ) 

If you hear “Cantik, Bagus, Murah” in a far far away land, means too many people from Indonesia are visiting the place. They sell souvenir, and I love the Matryoshka Doll, you will also found Indonesia president or even Ahok there.

Russia Doll

Of course, we met Friday again and I took my son for Friday Pray. So I witnessed “KEBEBASAN-UMAT-BERAGAMA” where Muslim is minority.

The  Mosque was  on the corner, and they blocked the road with local policeman making human-brigade around the mosque. It was summer and 10 degrees and I wonder how it is like on WINTER under snow storm!

See the police

Getting inside the mosque is not easy, I have to undergo several security check point. Although I wear hijab they still gave me throbe. #meh.

The last day, I had enough of Cold  Moscow but still I did my morning run under cloudy and rain the local seemed staring at me from their car

Pose

This apartment is very recommended. The host speaks English very well and responsive!

Long story short, our host ordered us Yandex (local Uber) dan meruntuhkan stereotype gw atas dinginnya orang Rusia. IN my surprise, although the driver has limited English, he still wanted to be nice with us and even act as local tour guide telling us what building that we just passed. If only we had met him earlier…

Took train back to DME, I witness dark, grey, wet Moscow.  It said grey sky gives gloomy feeling. It was what happened to me when I left Munchen. But not Russia.

Buat saya pribadi, sangat layak visit, considering it was once “negara Adi daya” full of history, advanced technology and rich in culture. But if you asked me to go back here again, I am afraid I wont. Ngga tau kenapa ngga sedih pas mau balik, beda banget waktu long-haul trip 2015 dan 2018.  Well, except Murmansk Perhaps or Trans Siberian Trip. Perhaps!

Also for me, Russia is quite affordable, even Moscow is not so pricey compare to Jakarta let alone Singapore. Food price even lower, cheap transportation cost (Rubel 55 regardless the distance), cheap accomodation as well. Jadi kalo dapat tiket murah, beli aja!

Until sikiky next trip, I bet you guys know where! Hahahahh

Year End Gift

Early this year, my sister told me she got the Ballot to run in Chicago Marathon.

“you got the ballot?”

Gee…I forgot to register.

Then I remember, I didn’t even sign up for the ballot.

Simple, I had booked ticket for four to Russia on June.

Ha ! Certainly I wouldn’t have budget for another long-haul, expensive trip. Better not positioning myself between this and that!

Something came up, my sis couldn’t make it to USA this year, she has to defer to the following year, which is…2020.

Well, next year I’m going 42. I have plan for myself, doing 2-4 FM in one year. #42K42Y or 42 KM 42 years. Hahahahhaha! But I’m not sure on which event I’ll be participating. Thinking of Jogja on April, but I had signed up for a bike race in Lombok (also in April).

There will be noooo way my supervisor allows me taking another annual leave. Then I’m thinking about Bandung, Gold Coast, Jakarta or Chiang Mai.

Last October, I tried my luck again- somehow ! My second attempt for Chicago marathon’s ballot.

Registered and I forgot until last night.

I just had my strength training with a new club, the coach is my close friend.

Then we went home by Train and we just reserve our seat then there was a message from my sis:

“you got the ballot?

Oh my…I checked my mail! Zip zero nothing nada!

Tried again…

“Application Update for the Bank of America Chicago Marathon” and it said…

🙂

Alhamdulilah!

Buat yang di kereta terakhir jurusan Rangkasbitung jam 8.30 pm malam kemarin….maap banget ada yang teriak teriak di Gerbong 2 yaaa!

It was me! I couldn’t be happier! Sumpah! I just love how the universe works with our luck…I mean, last time I was in Berlin – my first WMM, it was also with my sister!

And wish me luck, gonna be my 5th Full Marathon and my second World Major Marathon.

Yes!!! I don’t think I’d be able to run another 2-3 marathon next year! Mahal boo ke Amrik! Hahahah!

PS : my second degree cousin who now lives in norway will also joining the event.

I did read my Berlin Marathon race recap, and I did write my next WMM is Chicago! Hahahahaha!

(race recap) Ironman Langkawi 70.3 2019

After Bangsaen 70.3, I was a bit curious about completing half-distance triathlon race. If only questions popped up.  On March, I gave another shot! I would try my luck on October.

To swim better, I decided to go back to Akbar’s class, I was with him since 2015, I quit in 2016 when doctor told me not to swim yet.  The practice arleady move to Gelora Bung Karno which obviously closer to my office. It will be easier for me to commute.

Swimming in pool for speed session obviously different with open water swimming which is required in triathlon.  So  around March, I’m back with the squad again ,twice a week as opposed to my previous preparation for Bangsaen which was only once a week.

As I also write here, I have my running coach that gives me schedule on Sunday, Monday the latest, because obviously I lack of my running mileage. The reason why I can’t make it on Bangsaen.

But, building up my running really takes time that I only had max 2 a week for bike training. Pre-race MISTAKE.

Ok here’s the recap :

Saturday October 26th, 2019.

  • We had breakfast at the hotel. Me, not having my caffeine for a week finally in big relief. I sip a cup of coffee eat pasta and bread.
  • In agreed time, we went to The Danna, a nice resort 20-min-drive from where we stay, where the swimming leg started. Unlike any other tri race I had participated, they had different transistion area  for T1 ( from swimming to bike) and T2 ( from bike to Run) even the finish line. Hence, they gave us 3 bags, Street Bag (for our needs after the race), Bike Bag (our needs from in T1) and Run Bag ( our needs in T2). For Bike leg, I prepared myself with a  bottle full of Infinite, a powder-form food and should be dilute with 600cc water. I think this cool, I wont left anything behind like I forgot my bike shoes when I was in Thailand.

fullsizeoutput_27de

  • We had sholat subuh near by, since when we arrived, the transition area was not open yet when we arrived.
  • Preparing stuff, wishing everybody good luck, we droped our Street Bag on Truck. When I just about dropped mine, a male Caucasian about my age yelled in panic. He forgot that swimming google and swimming cap were still in Street Bag and finding yours in stack of thousand street bags is just like finding a needle in the hasystack!  But fortunately, he can find his! He must be a good man then ! hahahah
  • I took gel with me and bottle of water with me.
  • There were 3 waves for Half Ironman distance, the red cap ( fastest), the blue cap (middle) and the white cap (slow or not sure)  I was in blue cap wave with expected swimming time 45 – 55 mins.  COT for swimming leg was 1 hour 10 mins, similar with Bagsaen. Seeing how calm the water was even after heavy rain the night before, I was pretty sure I’ll swim better, close to my Bintan’s timing.
  • There, I swam, very relax. The water was somehow warm, the sun hasn’t rise yet. It is expected that I got kicked, can’t help it. I followed all the floating flags, there was time I swam a little bit too far but I did practice my sighting so I kept myself from track again.
  • I forgot how the swimming track look like, thing I regret that I skipped technical meeting on the previous day. You know, in every triathlon race, there will be technical meeting from the committee to introduce you how the track looks like, the transition area, the do’s and the don’ts.
  • But on the last turn, I saw some white caps were overpassing me. But if take a look, I’m still around the blue caps. Means, I swam with others who are in 2.30 – 2.45/100 m pace.
  • There, I got it! 51 mins! I saw Jelly and Lily cheered me! Wow! They didn’t race yet willingly travel to The Danna for this! Wow!

Screen Shot 2019-11-08 at 9.34.32 PM

  • I took my Bike Bag, then I confused where to go. See, behind Bike Bag Storage Area there was a changing room, there is  where we should prepare our stuffs! I lost my 15 seconds! Ha! Took white balero, put skirt on, hijab and glasses. Owh, this was the first time I used different top for my tri race.
  • My favorite leg! Bike leg ! Langkawi Ironman race is famous for its hilly, undulated, steep hills! Rear Derrailleurs  killers! If you don’t know how to handle your bike.
  • When I rode , I was wondering why I was so tired! Many participants passed me. I wonder why I ride sooooo slow especially in hilly area. Was it my legs?
  • We took u turn after one steep hills. Of, unfortunately, bike course wasn’t steril. So I had to compete with any other vehicles.
fullsizeoutput_27e0

See my Tyre?

  • The nightmare came, I got flat tyre. A local  participant warn me I had flat tyre! OH EM GEEEEE!!!! This explained why I was soooo slow. I changed my tyre and pump my rear tyre with CO2.  Lucky I had learned how it worked. I continued. In down hill I still feel something wrong with my bike. I didn’t do it properly! I forgot to secure the tyre tube. I took my second CO 2 ( tabung kecil Co 2) I was panic, the gas pop up hopelessly. I cried! No way I’d finish this race and it has been one hour on in Km 19. But I tried my luck.
Screen Shot 2019-11-08 at 10.09.36 PM.png

what Co2 look like

  • Lucky, supporting car came and helped me but he didn’t have bike pump with him. “Kakak calm sajalah, it will be ok. My friend will come in 5 minutes” he calmed me. Which seem take FOOOORRRREVERRRRR!!!!! That was  my worst nightmare among all the races I joined. CLUELESS AND HOPELESS! The other bike mechanic finally came WITH A BIKE PUMP! I begged him to be quick, it was 1 hour 15 mins already. NOw I wonder, how does he know I understand Malay? hahahahah.
  • Bike then oke, I continued my journey. For Langkawi Ironman, the 70.3 and Full Distance take place at the same time! So, there were many full IRONMAN Participants around me. Whoooo, they must swim very fast.
  • The rest of the track I was considered ok. We bike through village, by the lake, with local kids asking free bottle (on water station they gave us cold water in a bottle). I didn’t take the bottle with me. Tapi ya, ada teman saya, orang Algeria kerja di Jakarta, Doel kami memanggilnya, Dia “buang” bidon ini ke anak kampung, di penalty panitia. Suruh berhenti 5 menit! Hahahahah Kasihan Amat. Jadi peraturannya kalau ketahuan buang sampah, di penalty. 
  • Remember I said considered ok? Because when we took right turn after we cruised the city, that is where other night mare continues. Bike Track in Langkawi is famous for its THREE SISTERS and ONE MOTHER IN LAW! They are HORRRRRIIIIIBBBBLLLLEEEEE!  This is where you would see, many people CHEERIINGGG YOU UP, because it was THATTT HORRIBLE!!!! These are the places where participant hop off their bike and WALK with the bike!
  • I forgot on which those scary hills, a participant in front me made sudden stop. I didn’t prepare for this and I was too close with her as well. I fell down, my bike chain was misplaced. Rantai lepas! OH WHAT A RACEEEEEE! 
  • Short story, in one of those horrible hills, I DID WALK WITH MY BIKE a.k.a NUNTUN SEPEDA! I felt slighty cramp on my right inner thight! I rode my bike while messaging my thight! I really wanted to stop!

Screen Shot 2019-11-08 at 10.13.51 PM

  • and in last 15K, we had to under go MOTHER IN LAW Hills, LONG endless hills under one hot scorching sun!
  • FINALLY! OWHHH FINALLY! I arrived at Mahsuri International Exhibition Center, where the transition 2 was.  I dismounted and fell down again!  I asked the committee whether I was still eligible to run? They said yes, and there I ran!
  • Running track was a 2-lap-course, and on (my) Km 4 I saw Cieko (Km 14). He motivated me as I was soooooo damn tired and we even held hand so I could keep his pace. Another participant said “owh you guys soo sweet” We both laughed. Baek baek Cik, ada fotograper snapped kita, susah jelasin ke istri loe ntar…I joked. Yet, Since I was tired, Cieko somewhat faster in completing the rest of his 7K.
  • The MICE is close to airport. As you know, it expected Airport Area should be clear. No high trees, no shades. NOTHING! DIRECT Sunlight. Hahahhaha

Screen Shot 2019-11-08 at 10.08.13 PM

  • Anyway…long story short, I completed the whole track, they give all the finisher, medal and towel but if you check the timing track, it stated DID NOT FINISH!

IMG_8656

Sedih? PASTI!  I didn’t feel this sad when I was in  Bangsaen, and now I’m pretty sad that I didn’t finish my second Half Ironman race either.

But during endurance sport like this, I learn that you never lose, it is either you win or you learn! I learn that, Ironman race probably is not for me, sudahlah…patah arang! Ikutan color run 5k aja paling bener! Ahhahahahah

PS : read better recap here from Evan.

PS again : and if you wonder, the Street Bag will be available on the finish line, while the BIke Bag  were transfred to T2. So participant will pick their bike, together with bike and run bags.

What the three sister hills look like. Sorry i have no idea who owned the pictures.

The Pearl of Kedah

Last Thursday, I went to Langkawi. A tiny, beautiful island in north of Malaysia. This island is quite famous among Indonesian’s triathletes because this where Ironman Event is held annually. The most affordable one if you travel from Jakarta I suppose.

People are nice, easy to get grab car service, food was ok…ok because Indonesian’s food is the best.

I met Evan, a triathlete I’ve been following since I pick up running as daily exercise 6 years ago, May, who accompanied her daughter for Ironkid event, and jeli and Lili who ran with me when I was in KL 6 years ago.

Of course I was there for my second Ironman 70.3. Recap will come later.

My group and I even stop at the famous Nasi Dagang Pak Malau before coming home.

Meanwhile, enjoy the pictures!

With Evan

Look, my name!

The Danna

Open Water Trial

Dropping Off Run Gear

Dropping of Bike Gear

Short Reunion with Jely and Lili

Waiting for Sunset

Breakfast with a view